Ortodontia adultului

Disciplina relativ noua - ortodontia adultului - se impune tot mai mult in lista cerintelor estetice si a nevoilor preventive ale pacientilor. Tratamentele ortodontice moderne nu mai sunt limitate de varsta pacientului.

Pacientii de orice varsta, se adreseaza cel mai des din motive fizionomice, datorita inghesuielilor dentare. Cu tratamente ortodontice specifice, dintii pot fi aliniati la orice varsta.

Pacientii cu probleme parodontale, care implica de multe ori si migrari dentare si trauma ocluzala, au nevoie de tratament ortodontic complementar celui parodontal pentru alinierea dentara si echilibrarea ocluzala. Ortodontia preprotetica si parodontala a adultului presupune colaborarea medicului stomatolog generalist,cu ortodontul, parodontologul si chirurgul dentoalveolar pentru a obtine o estetica mult mai buna, prin aliniere, redimensionarea spatiilor intre dintii stalpi, remodelarea festonului gingival, intruzia si imobilizarea dintilor parodontotici.

Aceste tratamente beneficiaza de multiple variante de aparate ortodontice fixe:

  • aparatul ortodontic fix cu brakets metalici ( aparatul fix traditional);
  • aparatul ortodontic fix cu brakets ceramici ( un aparat fizionomic,mult mai estetic decat aparatul metalic);
  • aparatul ortodontic fix cu brakets din Safir ( brakets fizionomici de culoare asemanatoare cu a dintilor si cu efect cameleonic astfel incat nu se pot distinge de la distanta);
  • aparat ortodontic fix Incognito ( invizibil, cu brakets montati pe suprafata interna (orala) a dintilor).