Fatete dentare

Fatetele dentare sunt cele mai estetice lucrari protetice, folosite la corectia estetica a dintilor anteriori. Acestea sunt lipite de suprafata anterioara a dintilor. Fatetele integral ceramic ofera un aspect natural, placut si par la fel de natural ca si dintii din jur.

Obiectivul realizarii fatetelor dentare din ceramic este acela de a oferi pacientului niste restaurari care sa se integreze perfect in fizionomia acestuia, nevoilor estetice, sa fie in armonie cu gingia si sa pastreze vitalitatea dintilor cat mai mult timp.

Fatetele dentare sunt biotolerate, avand o stabilitate chimica crescuta, cu o toxicitate scazuta asupra tesutului moale (gingie), neiritabile la nivelul acestuia. Deasemeni, datorita suprafetelor netede si lucioase ale acestora reduc aderarea placii bacteriene si automat impiedica procesul de inflamatie a gingiilor.

Fatetele dentare sunt foarte subtiri, maxi 0,5- 0,7 mm, asemanatoare unor "unghii false". Se cimenteaza pe dinte cu adezivi de ultima generatie. Fatetele odata cimentate se integreaza perfect in structura dintelui.

Durata de viata a fatetelor dentare

Fatetele dentare au o durata de viata lunga daca se urmaresc protocoalele de realizare si intretinere a acestora, de cele mai multe ori pacientul fiind nevoit sa poarte noaptea o gutiera pentru protejarea acestor delicate lucrari protetice.

Probleme rezolvate folosind fatete dentare

Prin realizarea fatetelor dentare (veneers) se pot rezolva: coloratii exogene, coloratii puternice precum cele date de tratamentul cu tetraciclina, defecte de forma si structura, defecte de dezvoltare a structurii dure dentare, fisuri, fracturi superficiale, defecte usoare de aliniere a dintilor si spatieri (treme si diasteme).

Utilizand fatete dentare este garantata obtinerea un rezultat estetic extrem de bun, cu sacrificiu minim de substanta dentara.