STIATI CA… FLUORUL-prietenul sau dusmanul dintilor?

Wednesday, September 1st, 2010

1.fluorul reduce aparitia cariilor atat la copii pe dintii temporari cat si pe dintii permanenti ai adultilor; protectie oferita  prin faptul ca se amesteca cu saliva si previne astfel demineralizarea si leziunile minore ale danturii care pot cauza in timp carii;

2.pasta de dinti cu fluor reduce rscul de aparitie a cariei cu aproximativ 50% ; fluorul are actiune directa impotriva placii bacteriene ce produce problemele dentare, intervenind impotriva dezvoltarii bacteriilor orale.

3.Sursele de fluor sunt variate, de la apa fluorizata si toate alimentele preparate cu acest tip de apa, pana la sarea, laptele sau produsele pentru igiena orala fluorizate. Alte surse sunt bauturile obisnuite – sucuri carbogazoase, ceaiul verde si negru, vinul, berea – sau mancarurile precum pestele, fructele de mare, graul gatit sub diferite forme etc.

4. peste 300 de milioane de oameni din intreaga lume consuma apa fluorizata

5.Consumul excesiv de fluor poate avea efecte adverse si asupra oaselor atunci cand se acumuleaza la nivelul acestora,  structura osoasa  devenind fragila si casanta.

6. Fluorul reprezinta un prieten de nadejde al sanatatii si danturii noastre, iar atunci cand este folosit in doze mici (0.7 – 1.2 parti la un milion) nu este toxic pentru organism. Folosirea regulata a fluorului are un rol vital in pastrarea dintilor sanatosi si in prevenirea cariilor.  Acesta este eficient in timpul formarii/cresterii dintilor, la fat in timpul sarcinii si in copilarie, dar si pentru adulti, ajutandu-ne sa avem dinti sanatosi si albi

Leave a Reply