IGIENA ORALA PENTRU BEBELUSI SI COPII

Tuesday, August 31st, 2010

PRIMII DINTI

Dintii isi incep dezvoltarea inca din viata intrauterina. Primii dinti, cunoscuti ca si dinti de lapte, sau dinti deciduali, erup in cavitatea bucala a bebelusului in jurul varstei de 6 luni. Majoritatea copiilor capata primul set complet de dinti in jurul varstei de 2 ani si jumatate. Setul complet de dinti deciduali contine 20 de dinti.

DINTII PERMANENTI

Primul dinte permanent erupe in jurul varstei de 6 ani. Setul de dinti permanenti fiind complet in jurul varstei de 13 ani. Sunt 32 de dinti permanenti , incluzand si cei 4 molari de minte, a caror prezenta pe arcade nu este obligatorie. Un dinte permanent , odata pierdut de pe arcada, nu va mai creste la loc. Deaceea este foarte importanta atentia pe care le-o acordam.

Este recomandat ca din momentul aparitiei primilor dintisori la bebelusi, acestia sa fie ingrijiti prin periaj, si protejati impotriva cariei.

Oferindu-i copilului o buna educatie in ce priveste igiena orala si inca de mic , obisnuindu-l cu rutina periajului, acesta va avea ca adult dinti sanatosi!

Leave a Reply