PENTRU PARINTI: despre periajul dintilor bebelusilor si copiilor dumneavoastra!

Wednesday, April 28th, 2010

Incepeti periajul dintlor bebelusilor imediat ce acestia apar pe arcade. Continuati sa le curatati dintii pana in momentul cand sunteti sigur ca acestia sunt suficient de mari sa faca acest lucru singuri.

PERIAJUL DINTILOR BEBELUSILOR

Periati de doua ori pe zi dintisorii folosind o periuta de dinti speciala pentru copii, adaptata varstei acestora, si o cantitate mica de pasta de dinti care contine putin fluor.

Periutele pentru copii au un capat activ mai mic  si perii foarte moi. Le puteti cumpara din farmacii, supermarketuri sau din cabinetele de stomatologie care comercializeaza produse de igiena orala. Cea mai usoara metoda de a peria dintii bebelusului  este de a-l aseza pe genunchii dumneavoastra, cu capul sprijinit de piept. Periati cu miscari bande, circulare, incercand sa nu lasati vreuna din fetele dintilor neperiate.

PERIAJUL DINTILOR COPIILOR

Periajul dintilor copiilor  trebuie efectuat de catre parinti sau cel putin supravegheat pana in jurul varstei de 7 ani.

Cea mai usoara cale de a peria dintii copilului ,e de a sta in fata oglinzii, in spatele lui, sustinandu-i barbia.  Cu aceleasi miscari blande cu periutele si pasta de dinti pentru copii,  curatati  fiecare dinte in parte. Dupa varsta de 7 ani, copilul  poate utiliza pasta de dinti pentru adult. Toate aceste manopere , de preferat, i se explica copilului la fiecare periaj. Incurajati-l ca de fiecare data sa efectueze un periaj corect.  Periajul dintilor va deveni un obicei sanatos!

Leave a Reply